Do

SORRY, THIS INFORMATION IS ONLY AVAILABLE IN DUTCH...

In 2002 brak Do international door met een trance-versie van Bryan Adams’ hit Heaven. In 2003 nam ze een zogenaamde "unplugged" versie van de hit Heaven op, die opnieuw hoog in de Nederlandse hitlijsten terecht kwam. In 2004 werd de zangeres benaderd door Marco Borsato om met hem het duet Voorbij op te nemen. Kort na de release werd Voorbij een nummer 1-hit in de hitlijsten. Tijdens de TMF Awards sleepte de zangeres de prijs voor Beste Zangeres in de wacht.

Do's debuutalbum - simpelweg Do geheten - verscheen begin juni 2004 en wist 1 week na de release nieuw binnen te komen op de derde plaats van de Album Top 100. Van dit album verschenen later de succesvolle singles Love Is Killing Me en Angel By My Side, tevens de titelsong van de Nederlandse speelfilm 'Ellis in Glamourland' met Linda de Mol in de hoofdrol.

In juni 2006 verscheen Do’s tweede album Follow Me en de zomerse single Beautiful Thing. Beautiful Thing behaalde de top 20 van de Nederlandse hitlijsten. In het najaar van 2006 ging de zangeres de Nederlandse theaters af met de Follow Me Theatertour waarin ze liet zien hoe veelzijdig ze als artieste was.

In december 2006 werkte Do mee het televisieprogramma 'Dancing With The Stars' op RTL 4 en behaalde ze met haar danspartner Erwin de eerste plaats tijdens de oudejaarsuitzending.

Na haar huwelijksreis startte ze met de repetities voor de musical Assepoester. Ze had de hoofdrol van Assepoester in de gelijknamige musical, die in familiepark de Efteling te zien was.

In 2011 vertolkte Do een hoofdrol als Maria, de moeder van Jezus, in The Passion, het muzikaal-Bijbelse evenement vanuit de binnenstad van Gouda.

Vanaf maart 2011 tot en met mei 2011 was Do één van de deelnemers van het TROS-programma De Beste Zangers Van Nederland. Naar aanleiding van positieve reacties op haar vertolking van André Hazes' Zij Gelooft In Mij werd dit nummer op single uitgebracht. Het nummer wist op de dag van release positie 2 te bereiken in de Nederlandse Itunes lijst, en kwam die week vanuit het niets op 1 binnen in de single top 100.

Vanaf 20 augustus 2011 was Do te zien als jurylid in het VTM en RTL4 programma My Name Is... en vanaf 5 september in de vip-editie van Expeditie Robinson.

In december 2011 lanceerde de zangeres haar eerste kerstalbum Bubbles & Bells, een plaat met bekende en minder bekende kerst-classics.

Sinds 2014 presenteert Do verschillende programma’s op SBS6 waaronder het populaire Surprise Surprise.

Begin 2015 startte Do met haar theatertour Uncovered, gekoppeld aan het gelijknamige album.

 

DoMusic.nl